Soundware Sverige > User Stories > Stockholms Stadsteater

Stockholms Stadsteater uppgraderar tekniken!

Stockholms Stadsteater AB bildades 1956 och teaterverksamheten startade 1960 i Folkets Hus vid Norra Bantorget. 1990 flyttade Stadsteatern till sina nuvarande lokaler i anslutning till Kulturhuset vid Sergels Torg.

Idag har man sju olika scener med olika inriktning, allt från Babydrama (riktad till barn mellan 6 och 12 månader, helst i målsmans sällskap…), Soppteater (man avnjuter en soppa samtidigt med en föreställning under en lunchtimme) till stora uppsättningar som ”Djungelboken” och ”Pippi Långstrump” på Stora scenen. Alltsammans med sveriges skådespelarelit. Just nu repeterar man en av 1900-talets mest älskade och lästa romaner av Michail Bulgakov, "Mästaren och Margarita" med Ale Möller band på Stora Scenen – en magisk berättelse om konsten, kärleken och modet att stå emot makten. Premiär den 15 februari.

I december 2007 uppgraderade Stadsteatern tekniken i sin studio. Valet föll på Digidesigns "ICON-koncept" med den stora kontrollytan "D-Control" i det större kontrollrummet och en "D-Command" i det mindre kontrollrummet.


"Att det blev just en Digidesignlösning var nästan självklart" säger Ola Hellmark, chef för Ljud & Videoavdelningen på Stadsteatern. "ProTools är ryggraden i de större ljudteknikerutbildningarna idag och flera av de 15 ljudtekniker som arbetar här är skolade i ProTools - vilket ger oss fördelen att få jobba med riktigt bra ljudtekniker som redan är duktiga på ProTools!

Tidigare dominerade talpjäser, idag gör vi mer och mer lyriska produktioner dvs musiken tar större plats i uppsättningarna. Regissörerna använder musiker & kompositörer för att ge en extra dimension i berättandet, och publiken uppskattar det. Vi har 7 scener här på Stadsteatern och i stort sett varje vecka sätts en ny produktion upp vilket ger oss mycket "ljudarbete", och nu med den nya ICON-lösningen kommer vi att kunna jobba mer effektivt", menar Ola.

   Ola_Marcus_Stadsteatern_web1.jpg
Ola Hellmark och Marcus Lundahl bakom en Digidesign D-Control.

 Stephan_Stadsteatern.jpg
 Stafan Rosander bakom deras nya Digidesign D-Command

 
Stefan Rosander, Studio-/Servicechef på Stadsteatern säger "med två kontrollrum knutna till samma ICON-lösning tillsammans med den nya lagringslösningen X-4 från SNS "Studio Network Solution" får vi ett optimalt arbetsflöde.

All teknik sitter snyggt i rackar i korridoren och allt material ligger på SNS-servern - en fördel med detta system är access-möjligheten från flera platser i huset, inbegripet direkt från scenernas mixerplatser.
Vi är inte heller knutna till speciella arbetsplaster, i båda våra kontrollrum kan användarna nu nå samma nätverksvolymer och dela allt material. Sist men inte minst ger denna SNS-lösning oss också en hög säkerhet då den är uppbyggd som ett RAID-system", säger Stefan.

 Stadsteatern_rack.jpg
Några av alla rackarna med teknik


"Det var spännande att att få uppdraget, att få göra hela projektet; allt från att ta fram bästa tekniska lösningen till installation av all hård- och mjukvara, kabeldragning, driftsättning och dokumentation. Vi är mycket nöjda med installationen och genomförandet - allt funkade mycket bra, säger Marcus Lundahl, Country Manager på Soundware.

I det större kontrollrummet finns det nu bl a ett Digidesign-ICON system med en 16-faders D-Control, ett ProTools HD-3 system med tre 193-interface, tre PRE-interface, ett MIDI- och ett Sync-interface. 
I det mindre kontrollrummet sitter det en Digidesign-ICON lösning med en D-Command, ett ProTools HD-3 system med två 192-interface, ett PRE-interface, ett MIDI- och ett Sync-interface.

Nätverkslösningen från Studio Network Solution är ett X-4-system som medger att flera användare kan arbeta direkt mot samma nätverksvolym och dela allt material.

Tag tillfället i akt och se och lyssna på en föreställning - aktuell spellista finner du här!Sök
Nyhetsbrev anmälan  
Tidsbegränsad Kampanj!
23-11-2018
prikker_newsblok.gif
Nu kommer ett nytt keyboard till Pro Tools med upplysta tangenter

Nu kommer ett nytt keyboard til...

14-11-2018
prikker_newsblok.gif
ClearCom E-IPA
13-11-2018
prikker_newsblok.gif
:: Besök Soundware i Norge och Danmark::
:: Se också Danmon Sverige ::


Denna webbplats använder cookies för att mäta trafik och optimera webbplatsens innehåll. Genom att fortsätta att surfa, godkänner du användandet av cookies. Läs mer