Header:

Robert Tinterov – ny verkställande direktör hos Danmon Svenska AB.

Billede - oversigt sideblok:
RT400x300.jpg
Content - kopi tekst:

Danmon Svenska AB har anställt Robert Tinterov som ny VD för den svenska marknaden. Robert är på plats från och med den 15 november 2011 och arbetar från Danmon Svenska AB:s kontor i Täby. Robert Tinterov tar över rodret efter Robert Rosenberg som har åtagit sig ett nytt uppdrag inom koncernen som VD för det nystartade bolaget Danmon Asia Ltd, med bas i Hanoi, Vietnam.

Robert Tinterov har en lång arbetslivserfarenhet inom både Broadcast och IT-media. Robert född 1967, är utbildad Telecomingenjör och har en MBA i ledarskap och startade 1994 sin karriär hos Danmon Svenska AB som servicetekniker och blev senare befordrad som teknisk säljare inom bolaget. År 1996 åtog sig Robert positionen som Country Manager för det nyetablerade Avid Sweden. Efter fyra år med Avid började Robert hos Internetbolaget Spray och där hade ett antal uppdrag som VD för ett flertal Internetmediaföretag inom koncernen. Robert kommer närmast från tjänsten som Key Account Manager hos Divitec AB.

P1030551.JPG

"Det är verkligen spännande att komma tillbaka till Danmon i en ledande befattning. Danmon har spelat en nyckelroll och skapande en plattform för min yrkeskarriär under åren," säger Robert Tinterov. "Under Robert Rosenbergs ledarskap, har Danmon uppnått ett starkt varumärke och gott rykte som en av de marknadsledande leverantörerna inom Broadcast, Telekommunikation, Transmission och Pro Audio i Sverige. Min intention är att tillsammans med våra medarbetare och kunder bygga vidare på denna starka plattform. Jag önskar Robert Rosenberg det allra bästa i sin nya roll inom Danmon Group."

"Robert Tinterov är välrenommerad och högt respekterad för sina ledaregenskaper," säger Dan Technologies CEO Ole Clausen. "Han kommer till bolaget i ett skede där den tekniska utvecklingen är under snabb förändring. Vi är säkra på att detta gör att Danmon behåller sin starka marknadsposition på den svenska marknaden. Robert Rosenberg kommer att arbeta vidare inom Danmon Svenska AB som styrelseledamot utöver sin nya roll hos Danmon Asia Ltd, vilket säkerställer en kontinuitet inom bolagets ledning."

 

Robert Rosenberg anställdes i Danmon Groups styrelse 2004 efter åtta år som VD för Avid Nordic AB. Han har arbetat som VD för Danmon Group i Skandinavien sedan 2004 och som VD för Danmon Svenska AB sedan 2009.

"Detta är en tid av stora möjligheter inom Danmon Group då bolaget expanderar från att vara Europeiskt fokuserat till att bli en multinationell leverantör av produkter, system och support- och servicetjänster," tillägger Robert Rosenberg. "Med kontor i Skandinavien, Storbritannien, Tyskland, mellan östern och Asien, kommer vi att kunna arbeta som ett globalt team."

Danmon Svenska AB(www.danmon.se)är en av Sveriges ledande leverantörer av teknisk utrustning till den professionella delen av audio- och videobranschen. Företaget bedriver försäljning, installation och service av broadcastutrustning och professionell videoutrustning till bland annat TV stationer, film- och videoproduktionsföretag, Post Produktion hus, utbildningsinstitut samt övriga privata och offentliga verksamheter och institutioner.

Danmon Svenska är ett dotterbolag till Dan Technologies A/S (www.dantechnologies.com). Dan Technologies Group är en privatägd grupp av bolag och är en av världens ledande leverantörer inom audio, video, transmission produkter och digitala media lösningar och opererar internationellt från kontor i Danmark, Sverige, Norge, Storbritannien, Tyskland, Vietnam och Dubai.

Bild: Robert Tinterov and Robert Rosenberg.

För mer information kontakta:

Dan Technologies A/S: Ole Clausen, Styrelseordförande,

Tel: +45 45 96 88 51 |ole.clausen@dantechnologies.com

Danmon Svenska AB: Robert Rosenberg, Styrelseledamot,

Tel:+46 (0)8 544 764 40|robert.rosenberg@danmon.se

Danmon Svenska AB: Robert Tinterov, Verkställande Direktör,

Tel:+46 (0)8 544 764 40|robert.tinterov@danmon.se


    Soundware Sweden  |  Kronborgsgränd 13 - SE-164 46 Kista   |  Telefon: (+46) 08-527 127 50  | info@soundware.se

    Soundware Sweden är en del af DanTechnologies A/S och en integrerad del af Danmon Group
    Soundware samlar statistik av cookies för att förbättra användarupplevelsen.
    LÄS MER HÄR
    Acceptera cookies